Stoeterij Trojaan, Holeindestraat 19, 9270 Kalken, België +32 (0)475 77 06 80 info@stoeterijtrojaan.be Bewezen dekhengsten mèt origine

Stoeterij

De stoeterij zelf bevindt zich op een gebied van 13 hectare, onderverdeeld in verschillende weiden zodat er steeds een optimale weidegang is voor uw merrie met veulen.

Bovendien beschikken we over 6 paddocks. Er zijn 20 binnenstallen, waaronder 4 grotere boxen die steeds onder camerabewaking staan voor de merries te laten veulenen. Hiervoor doen we naast deze camerabewaking ook een beroep op “birth-alarm”, zodat ons niks kan ontgaan.

Naast dit alles loopt er momenteel een project om het aantal stallen uit te breiden alsook een loopstal voor de jaarlingen zodat deze tijdens de winter een vrij loop hebben.

We trachten steeds de merries zoveel mogelijk te laten genieten van de natuur en zoveel mogelijk weidegang te laten hebben. Hiernaast krijgen de merries steeds het nodige voedsel, met name kweekmengeling en hooi, want een gezonde merrie met veulen terug aan de eigenaar bezorgen houden we hoog in het vaandel.

Binnen worden de merries ook nog verzorgd met dik gestrooide boxen zodat ze ook daar niks tekort komen.